Isoleren met Thermofloc. Goed voor uw portemonnee en ons klimaat.

PVS Projecten adviseert Thermofloc voor isolatiedoeleinden. Thermofloc is een cellulose isolatiemateriaal dat wordt gewonnen uit kranten. Door dit hergebruik van natuurlijk en hernieuwbaar materiaal draagt isoleren met Thermofloc bij aan het verantwoord gebruik van de beperkte middelen die deze aarde ons biedt.

Het produceren van 1 m3 Thermofloc vergt 30 tot 40 keer minder energie dan de meer gebruikelijke isolatiematerialen in Nederland. Dit oa. omdat bij de productie geen verhitting noodzakelijk is.
Thermofloc is uitstekend toepasbaar in de renovatie en na-isolatie van woningen en houtskeletbouwwoningen. Vooral de (geluids-) isolatie van zolders, vlieringen en verdiepingsvloeren kan voortreffelijk met Thermofloc uitgevoerd worden. De verwerking van Thermofloc gebeurt snel en met een minimum aan overlast. De losse vezels worden ingeblazen. Deze manier van verwerken staat het toe om ieder gewenste isolatiedikte aan te brengen. Ook worden alle naden en kieren gevuld, dus geen koudebruggen of condensatieplekken.

Waarom adviseert PVS Projecten Thermofloc?

Thermofloc bestaat uit een heel scala aan nauw op elkaar afgestemde producten. Hierdoor kan PVS Projecten de beste oplossing bieden voor ieder Isolatie vraagstuk.

Hoe zit het met Thermofloc en water?

Thermofloc kan uitstekend tegen luchtvochtigheid, mits het op de juiste manier is verwerkt "ademt" Thermofloc. Thermofloc kan echter niet tegen water, daarom kan Thermofloc over het algemeen niet in spouwmuren (behalve in houtskeletbouw) en kruipruimtes toe worden gepast.
 
Hoe zit het met Thermofloc en vuur?

Door de behandeling met boorzouten is Thermofloc niet zelf brandbaar. Met een externe brandhaard zal het smeulen, maar zelf draagt het niet bij aan de verdere verspreiding van vlammen.
 
Hoe zit het met Thermofloc en ongedierte?

Door de behandeling met boorzouten ontstaat een microklimaat wat voor levende organismes onbewoonbaar is. Daarom zullen muizen etc. Thermofloc ongemoeid laten.
 
Kan ik Thermofloc zelf aanbrengen?

In specifieke gevallen (bv. los gestort op een vliering of ter egalisatie van een vloer) is dat mogelijk. In de andere gevallen zal het werk, om een optimaal resultaat te garanderen door PVS Projecten uitgevoerd moeten worden.

Wat moet ik met Thermofloc als ik na jaren van gebruik ga verbouwen en Thermofloc over heb?

Thermofloc is 100% herbruikbaar en van papier gemaakt, u kunt het dus met het oud papier wegdoen.
 
Houdt Thermofloc ook de warmte buiten?

Ja, uitstekend zelfs. Door de warmteaccumulerende werking houdt het de warmte zelfs langer buiten dan de in Nederland gebruikelijke isolatiematerialen.

Zie hieronder de video die de voordelen van dit materiaal onderstreept:

Tel: 040 - 8430883
@:
info@pvsprojecten.nl

Spaarpot 38G
5667 KX
Geldrop


PVS gebruikt uitsluitend thermografische apparatuur van:PVS werkt uitsluitend met thermografen die officieel gecertificeerd zijn door: